Jdi na obsah Jdi na menu

 


Turnaj v Obratani

10. 1. 2016

Turnaj starších přípravek v Obratani, 20. 12. 2015.

Poslední adventní neděli jsme uspořádali v naší hale turnaj starších přípravek. Organizace probíhala ve spolupráci s okresním svazem, čemuž odpovídal i počet zúčastněných. Z domluvených deseti týmů nakonec přijelo devět, Černovice účast na poslední chvíli zrušily. Kromě předem omluvených Jiřic a zmíněných Černovic na turnaji startovaly všechny týmy okresní soutěže (Horní Cerekev, Humpolec, Kamenice nad Lipou, Pacov (2 družstva), Počátky, Žirovnice), pozvání přijalo i Táborsko „C“ a samozřejmě nemohla chybět domácí Obrataň. Turnaj byl rozdělen na dvě skupiny, ze kterých se poté postupovalo rovnou do bojů o umístění.

Domácí tým šel hned od začátku turnaje za dobrým umístěním. Zahajovací zápas jsme zvládli a porazili Pacov, i když výhra nebyla úplně přesvědčivá – 1:0. V druhém utkání jsme narazili na nevyzpytatelné Táborsko „C“. To se po dvou rychlých gólech sesypalo, a tak jsme utkání vyhráli 5:1, přičemž jediný obdržený gól jsme si dali sami. V posledním zápase skupiny nás čekala Horní Cerekev, i tento zápas jsme zvládli s přehledem a vyhráli 5:0. Postupovali jsme tak ze skupiny z prvního místa, což znamenalo rovnou finále. Druhá skupina byla podstatně vyrovnanější, přesto ji nakonec nejlépe zvládl Humpolec a postavil se proti nám. Finálový zápas nabídl zápletku hned v úvodu, to když jsme po hrubé chybě obdrželi první branku zápasu. Ta nás však nejspíše „nakopla“ k týmovému výkonu, který nám přinesl tři branky. Nejdůležitější zápas jsme vyhráli 3:1 a mohli si vychutnávat vítězství v  turnaji.

Konečné umístění tedy bylo následující: první Obrataň, druhý Humpolec a třetí Žirovnice, která v souboji o třetí místo zvládla zápas s Pacovem 1. Během turnajových zápasů bylo k vidění mnoho vynikajících výkonů, a to jak týmových, tak i individuálních. Za zmínku jistě stojí výborný výkon nadějného kamenického útočníka Mazurka, který v 5 utkáních vstřelil 11 branek. Turnaj se tak po všech stránkách vydařil a my uděláme vše proto, aby se akce příští rok opakovala. Na závěr bych chtěl ještě jednou pogratulovat naším mladíkům k pohlednému výkonu, ale i celému pořadatelskému týmu, který vše připravil a realizoval průběh turnaje.

Sestava Obrataně: J. Mareš – F. Flígr, J. Pražák, M. Krupka – V. Heřman, D. Fical, A. Zíka, J. Machotka, F. Dvořák

Los turnaje

Výsledná tabulka