Jdi na obsah Jdi na menu

 


42. ročník (2018)

18. 4. 2019

Dvaačtyřicátý ročník se konal, jako již tradičně, o velikonoční sobotě. Tentokrát termín vyšel na poslední březen. Počasí tento ročník nebylo příliš příznivé, celý den bylo pod mrakem a poměrně zima, byly obavy, že začne pršet, naštěstí počasí vydrželo.

Pořadatelé si i na tento ročník připravili opět 3 trasy: 10 km, 20 km a 35 km. Nejkratší trasa vedla přes Dvořiště, Věžnou a Brnou zpět. Dvacetikilometrová trasa přes Eš, Kámen, Lidmaň a Moudrov zpět. A nejdelší trať přes EŠ, Pošnou, Leskovice, Moraveč, Lidmaň a Moudrov zpět.

V letošním roce byla účast mírně nižší než v minulém ročníku, startujících se zúčastnilo celkem 387 (minulý rok 401), z toho bylo asi 83 dětí. Jako každý rok, i letos byla pro účastníky nejatraktivnější desetikilometrová trasa, kterou volí mnohdy celé rodiny nebo i jednotlivci jako příjemnou sobotní procházku po okolí naší obce.

Stejně jako minulý, tak i letošní ročník můžeme tedy považovat za vydařený. Nikdo si nepřivodil žádný úraz a ohlasy účastníků byly velice pozitivní, z čehož mají pořadatelé vždy největší radost. Doufáme, že si všichni tuto sportovní akci užili. Můžeme si snad jen přát, aby příští rok bylo konečně alespoň trochu slunečno.

                                                                                                                                   Za SK Obrataň, Aleš Pařil