Jdi na obsah Jdi na menu

 


41. ročník (2017)

15. 4. 2017

Další ročník okruhů probíhal tentokrát v polovině března – 15. 4. 2017. Počasí účastníkům poměrně přálo. Teploty nebyly nijak vysoké, ale déšť pochody neprovázel, což bylo ideální. Pořadatelé měli připravené tři trasy tradičních vzdáleností: 10 km, 20 km a 35 km. Stejně jako každoročně byla i letos věková škála zúčastněných široká. Pochod přilákal celkem 401 startujících a 6 pejsků. Počet zúčastněných tedy vzrostl o téměř 80 lidí oproti minulému roku, což pořadatele potěšilo.

Vzdálenosti si účastníci vybírali obdobně jako v minulých letech. Nejvíce láká nejkratší vzdálenost, která je spíše velmi příjemnou procházkou. Počty startujících na jednotlivých trasách byly následující:

  • trasa 10 kilometrů – 278 účastníků
  • trasa 20 kilometrů – 104 účastníků
  • trasa 35 kilometrů – 25 účastníků

Nejstarším startujícím byl stejně jako v minulém roce Bohumil Hlom z Kamenice nad Lipou (82 let), naopak nejmladší byli Filip Vyčítal z Vídně a Timotej Pražák z Prahy (oba 2 roky). Nejvzdálenějšími účastníky byli tentokrát členové rodiny Vyčítalovy z Vídně.

Rádi bychom shrnuli letošní ročník jako úspěšný. Účast byla velká a startující spokojení. Všichni přežili bez úhony a těší se na příští ročník, který bude jistě taktéž vydařený.

 

                                              Za SK Obrataň, Aleš Pařil.